lördag 16 juli 2011

Hedesundas historia

Det händer mycket nu i hembygden lokalt, men även regionalt och nationellt. Först om de historiska cykelturerna som jag har i Hedesundabygden. Häromdagen var det 35 personer med på cykelturen! Tydligen är mina turer uppskattade. Cykel går det att komma fram med lite överallt och det är inga problem att "parkera" 35 cyklar. Det vore svårt om det var biltur och det kom kanske 25 bilar, för folk brukar ha svårt för att samåka med såna man inte är släkt med eller känner mycket väl. Cykelturen tidigare i veckan gick runt Koffsta och Östveda, en makalöst vacker tur där man cyklar längs med älven en lång sträcka och man kan stanna och fika vid rastplatsen på Kvillanudden.

Hörde av besökarna att det var många "utsocknes" med och det uppskattar jag mycket. Tydligen folk från både Valbo och Gävle. Till er vill jag bara säga: välkomna tillbaka till den underbara älvtrakten Hedesunda!

Måndag den 18 juli går cykelturen runt byarna Berg, Bäck och Ölbo. Det blir ett frosseri i vikingatida och medeltida historia.

Hedesunda sockensigill som visar en kyrkbåt med åror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar