tisdag 10 maj 2011

Dragracing - också ett slags kulturhistoria???

Dragracing kanske inte kan inrymmas inom avsnittet kulturhistoria så där direkt, men kanske ändå i gråzonen i närheten av det som kommer att bli kulturhistoria. Man kör ju t ex redan nu i Sverige veterandragracing, utom tävlan med "utrangerade" gamla dragsters och prostockbilar m m. Och allt som får en stämpel med veteran- framför brukar ju kunna kallas kulturhistoria med tiden.

Jag har tidigare skrivit tidningsartiklar om veterantraktorplöjningar och veteranmopedrally, så varför inte lite om dragracing. Så tänkte jag i alla fall när jag bevistade den nya stora dragracingarenan i Tierp, Tierp Arena i helgen, inte för att titta på nåt veteranrally, utan för att verkligen titta på en riktig tävling. Jag hade presskort (för Gästriklands Tidning) och kunde komma så där hemskt farligt otäckt nära maskiner med 8000 hästkrafter i klassen Top Fuel. Och när man står 3 meter från dem på banan när de startar så måste man ha både öronproppar och kåpor.

I alla fall kommer en kort artikel om Tierps Arena och några av Gästriklands dragracingförare i veckans nummer av Gästriklands Tidning.

I numret kommer också ett inlägg om Ockelbo Hembygdsförening och allt vad de har för sig i sommar. Ockelbo är väl värt ett besök vid nåt av alla de intressanta evenemangen.

Dragracing på Tierps Arena i klassen Top Fuel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar